• We bezorgen binnen 2 werkdagen
  • Weinig en alleen natuurlijke suikers
  • Koolhydraatarm
  • Met eXtra ❤️ gebakken
Home » Havervlokken

Havervlokken


Havervlokken zijn ontzettend vezelrijk en eiwitrijk. Hierdoor zijn ze erg gezond en krijg je snel en lang een verzadigd gevoel. Hierdoor krijg je minder trek in ongezonde snacks of tussendoortjes en passen ze perfect in een dieet wanneer je wilt afvallen.

Hieronder worden de 9 gezondheidsvoordelen van haver genoemd:

1. Haver is ontzettend voedzaam. Het is rijk aan koolhydraten en vezels, maar bevat ook meer eiwitten en vet dan de meeste andere granen. Er zitten ook erg veel vitamines en mineralen in.

2. Haver bevat veel krachtige antioxidanten, waaronder avenanthramiden. Deze stoffen zorgen voor bloeddrukverlaging en andere gunstige effecten op de gezondheid.

3. Haver bevat veel oplosbare vezels in de vorm van bètaglucaan, wat heel gunstig is. Het zorgt voor verlaging van de bloedsuikerspiegel en het cholesterolniveau, het bevordert de goede darmbacteriën en verhoogt het gevoel van verzadiging.

4. Haver kan het risico op hartaandoeningen verlagen door zowel het totale als het LDL-cholesterolniveau te verlagen en door te voorkomen dat LDL oxideert.

5. Doordat het de oplosbare vezel bètaglucaan bevat, kan haver ervoor zorgen dat de insulinegevoeligheid toeneemt en de bloedsuikerspiegel lager wordt.

6. Havermout kan zorgen voor gewichtsverlies doordat het je een verzadigd gevoel geeft. Dit komt door het afremmen van de maaglediging en de verhoogde productie van het verzadigingshormoon PYY.

7. Colloïdale haver (fijngemalen haver) wordt al heel lang gebruikt bij de behandeling van een droge en jeukende huid. Het kan de symptomen van verschillende huidaandoeningen verlichten, waaronder eczeem.

8. Sommige onderzoeken geven aanwijzingen dat haver misschien helpt om astma bij kinderen te voorkomen, als het gegeven wordt aan baby’s jonger dan 6 maanden.

9. Studies wijzen uit dat haverzemelen kunnen leiden tot vermindering van constipatie bij ouderen; het gebruik van laxeermiddelen kon aanzienlijk worden verminderd.


Havervlokken zitten in onze volgende granola's