• We bezorgen binnen 2 werkdagen
  • Weinig en alleen natuurlijke suikers
  • Koolhydraatarm
  • Met eXtra ❤️ gebakken
Home » Wat is granola?

Wat is granola?

Gepubliceerd op 29 maart 2020 om 22:11

Ik was in de veronderstelling dat iedereen wel weet wat granola is, maar toch kom ik nog geregeld mensen tegen aan wie ik het nog even precies moet uitleggen. Hieronder geef ik je graag een beknopte uitleg zodat het verschil tussen muesli, cruesli en granola duidelijk wordt.


Muesli
Muesli is een combinatie van ontbijtgranen. Hier worden vaak ook nog noten, gedroogd fruit, kokos, chocola of andere smaakmakers aan toegevoegd. Muesli wordt niet gebakken en is in principe ongezoet.


Cruesli

Cruesli is eigenlijk geen productnaam, maar wordt vaak gebruikt als naam voor gebakken en krokante muesli. Dit wordt gemaakt door aan de muesli boter of olie en suiker of honing toe te voegen en vervolgens te bakken. Hierdoor ontstaan er grotere krokante brokken muesli.

 

Granola

Granola is in principe hetzelfde als cruesli, die bestaat uit havervlokken gemengd met noten en zaden en dan samen met olie en/of honing geroosterd in de oven. Er zit dus niet echt een duidelijk verschil tussen cruesli en granola, het is een andere benaming voor hetzelfde product.

Granola wordt vaak gezien als een gezondere versie. Voor de granola’s uit de supermarkt kan dit erg misleidend zijn, want juist ook in de granola’s uit de supermarkt wordt veel suiker toegevoegd. Sommige granola’s uit de supermarkt bestaan voor meer dan 1/5 deel uit suikers!

 

Precies om die laatste reden ben ik zelf mijn granola’s gaan maken, wat nu is uitgemond in een webshop. Op www.healthygranola.nl verkoop ik altijd 4 smaken gezonde granola, 3 vaste smaken en 1 wisselsmaak per seizoen. En 1 van deze smaken is koolhydraatarm, voor als je bijvoorbeeld wilt afvallen of minder koolhydraten wilt eten.

 

Daarnaast bevatten de Healthy Granola’s altijd minder dan 10% (natuurlijke) suikers en bestaan alleen uit ingrediënten die goed voor je zijn. Kortom het is een gezonde en voedzame start van je dag!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.