• We bezorgen binnen 2 werkdagen
  • Weinig en alleen natuurlijke suikers
  • Koolhydraatarm
  • Met eXtra ❤️ gebakken
Home » Gezond ontbijt voor kinderen

Gezond ontbijt voor kinderen

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 21:04

Veel kinderen zitten op dit moment thuis en krijgen digitaal les of hebben hun leswerk mee naar huis gekregen. Voor de papa’s en mama’s is dit soms een hele opgave, maar voor de kinderen ook. Ze zijn voor het leren uit hun vertrouwde omgeving en hebben thuis veel meer afleiding dan op school.


Daarnaast proberen ouders zo goed mogelijk te schipperen tussen hun eigen werk en de kinderen alle aandacht te geven die zij nodig hebben met schoolwerk, maar ook om ze voldoende liefde te blijven geven.


Maar wat is nou het beste ontbijt voor kinderen?

Om de concentratie goed vast te kunnen blijven houden is het fijn om een soort dagritme aan te houden, zodat de kinderen weten wat ze kunnen verwachten die dag. Daarnaast is het heel belangrijk om goed te ontbijten, zodat de kinderen voldoende energie hebben om de dag te starten en hun concentratie kunnen vasthouden.


Wij geven onze kinderen (6 & 7 jaar) graag een voedzaam ontbijt met een bakje yoghurt, hun favoriete smaak Healthy Granola en vers fruit. Ik heb vaak meerdere smaken Healthy Granola in de keuken staan, dus ze kunnen ieder hun favoriete smaak kiezen waar ze die dag zin in hebben. In yoghurt of kwart zitten veel eiwitten.
Eiwitten zijn vooral bekend als de bouwstenen van ons lichaam en onze spieren. Eiwit bouwt echter niet alleen spierweefsel, maar herstelt, beschermt en verbetert alle soorten weefsel en is de bouwsteen van elke cel in ons lichaam.


Door de havervlokken in de Healthy Granola’s houden de kinderen een langer verzadigd gevoel, dit helpt ook weer met de concentratie.

En door het toevoegen van vers fruit, krijgen de kinderen gelijk al wat vitamines binnen. Dit is zeer belangrijk om de weerstand op peil te houden.


Kortom een lekker, gezond en voedzaam ontbijt helpt ze beter te focussen en te concentreren!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.